Projektbeskrivning

Broby Modellindustri arbetar även med prototypverktyg för plastindustrin, gjutindustrin och bilindustrin avsedda för konventionella pressar, men även för Quintus-pressning. Materialen varierar mellan t. ex. stål, aluminium, kompositer och kirksite.

Prototyper producerar vi i varierande material och med olika metoder, såsom vacuumformning mm. I vissa fall även i låga serier. Denna resurs ger en värdefull möjlighet för våra kunder att i ett tidigt skede kunna se en formriktig, funktionell prototyp.

Även inom detta område kan våra erfarna beredare hjälpa till med konstruktion och produktkritik, allt för att göra tillverkningsprocessen så effektiv som möjligt.

Åskådningsmodeller

När en produkt behöver komma fram snabbt, för t.ex. mässor eller andra produktframställningar kan vi även hjälpa till med detta. Vi fräser fram en färdig produkt i önskat material, allt från trä, plast, frigolit, till tyngre bearbetning i stål o aluminium. Vi har även här tillgång till eget måleri där er åskådningsmodell kan lackeras enligt önskemål.

Broby-model-prototyp-frigolit